Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului agreat al Islandei, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

02 Oct, 2023 21:10 838 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 2 octombrie 2023, o întrevedere cu ambasadorul agreat al Islandei în România, cu reședința la Varșovia, Hannes Heimisson, prin videoconferință, cu ocazia prezentării de către acesta a copiilor scrisorilor de acreditare.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 2 octombrie 2023, o întrevedere cu ambasadorul agreat al Islandei în România, cu reședința la Varșovia, Hannes Heimisson, prin videoconferință, cu ocazia prezentării de către acesta a copiilor scrisorilor de acreditare, transmite un comunicat de presă din partea Minsterului Afacerilor Externe.
 
Cu acest prilej a fost subliniat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale dintre România și Islanda, precum și interesul ambelor părți pentru consolidarea dialogului politic, impulsionarea agendei de cooperare în plan economic și coordonarea în cadrul NATO și alte formate multilaterale. În contextul aniversării, în 2023, a 60 de ani de la ridicarea relațiilor diplomatice româno-islandeze la rang de ambasadă, secretarul de stat a evidențiat potențialul de intensificare a cooperării sectoriale în domenii precum energia verde, turismul, pescuitul și protecția mediului. De asemenea, oficialul român a subliniat cooperarea excelentă în cadrul Mecanismului financiar al Spațiului Economic European.
 
Cu privire la agenda de securitate, secretarul de stat Daniela Gîtman a prezentat evoluțiile îngrijorătoare din regiunea Mării Negre în contextul războiului ilegal și neprovocat al Rusiei în Ucraina și a reiterat importanța menținerii și consolidării eforturilor aliate pentru asigurarea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO. În context, a subliniat cooperarea foarte bună între cele două țări în cadrul Alianței.
 
Oficialul român l-a asigurat pe ambasadorul agreat al Islandei de întregul sprijin al autorităților române în îndeplinirea mandatului și i-a transmis succes în exercitarea acestuia, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Atenționare de călătorie pentru Bulgaria - restricții de circulație
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii