Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Viorel Bălan, la ceas aniversar

ro

16 Oct, 2012 01:00 2934 Marime text
Balan-ViorelBalan2.jpgZiua Recoltei s-a încheiat, dar petrecerea continuă la Nicolae Bălcescu. Primarul Viorel Bălan îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Sărbătoritul zilei împlineşte 46 de ani, fiind născut în data de 16 octombrie 1966.

Viorel Bălan este un primar iubit de localnici, dovada fiind numărul de voturi câştigate la alegerile din vară. Şeful autorităţii locale de la Nicolae Bălcescu a obţinut cel de-al doilea mandat cu un procent de 60,42%, mărturisind la momentul învestirii în funcţie că are ca prioritate în mandatul 2012 - 2016 asfaltarea tuturor străzilor din comună.

Primarul a trecut în acest an de la Partidul Democrat Liberal la Partidul Naţional Liberal motivând că a luat această decizie întrucât face politica oamenilor, nu a partidelor. „Ministerele prin care derulăm proiectele au conducere PNL acum, după căderea Guvernului, iar eu, ca primar, trebuie să fiu de partea lor pentru a asigura viitorul comunei", a mărturisit şeful autorităţii locale la momentul părăsirii PDL. Primarul a explicat că trecerea la PNL s-a realizat şi în baza sondajelor efectuate, inclusiv cele ale opoziţiei, care arătau că 78% dintre săteni îl vor în continuare la conducerea comunei, dar din partea altui partid.

Patru ani şi 35 de proiecte pentru comună

În cei patru ani de mandat, în perioada 2008-2012, primarul Viorel Bălan a reuşit realizarea a 35 de proiecte. Iată doar o parte dintre proiectele finalizate: construirea Grădiniţei Carusel din comuna Nicolae Bălcescu, realizarea sistemului de alimentare cu apă în satul Dorobanţu, construirea unei capele ortodoxe la Nicolae Bălcescu, continuarea reparaţiei trotuarelor în Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, efectuarea unor lucrări de amenajare a cursurilor de apă din comuna Nicolae Bălcescu şi din satul Dorobanţu, realizarea de reparaţii interioare şi exterioare la instituţiile de învăţământ, înfiinţarea serviciului de salubrizare, efectuarea unor lucrări de întreţinere a drumurilor comunale, amenajarea unei parcări la Liceul I. C. Brătianu, crearea unui teren de sport cu instalaţie nocturnă în incinta Şcolii cu clasele I-VIII din satul Dorobanţu, realizarea de lucrări de reparaţii la geamia din localitatea Nicolae Bălcescu şi montarea de camere de supraveghere video în Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii