Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac „Ziua Europei, prilej cu care îmi doresc ca orașul nostru să creadă mai mult ca niciodată în traiectoria sa pro europeană “

ro

09 May, 2021 19:22 1360 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la ziua de 09 mai, o zi cu o triplă semnificație și cu o simbolistică deosebită.
Iată, integral, postarea:

La mulți ani, dragi constănțeni! Astăzi este o zi cu o triplă semnificație și cu o simbolistică deosebită pentru noi și pentru lumea în care trăim. În urmă cu 144 de ani, Principatul României și-a proclamat independența față de Imperiul Otoman, astfel că la această dată sărbătorim Ziua Independenței de Stat a României, un reper istoric foarte important al națiunii noastre.

Tot astăzi este marcată Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, care reprezintă semnarea actului de capitulare a Germaniei naziste din urmă cu 76 de ani și încetarea războiului pe bătrânul continent.

Iar astăzi mai este și Ziua Europei, prilej cu care îmi doresc ca orașul nostru să creadă mai mult ca niciodată în traiectoria sa pro europeană și în apartenența la valorile și principiile occidentale.

Dragii mei, Constanța nu trebuie să își propună doar să redevină un oraș respectat în România, ci să își îmbrățișeze cu toată convingerea destinul de important centru comercial, cultural și strategic al întregului continent. Acesta este rolul nostru istoric pe harta Europei și trebuie să luptăm până în pânzele albe pentru a ni-l recupera. Iar primul pas pe care îl putem face în acest sens este să ne comportăm ca atare și să credem cu adevărat în noi.

O duminică minunată tuturor!


 Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii