Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:35 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac „În următoarele 12 luni Constanța va dispune de 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice“

ro

21 Oct, 2021 20:52 811 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat în această seară, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că în municipiul Constanța vor fi amplasate în următoarele 12 luni 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape 1 milion de lei vor reprezenta contribuția Primăriei.

„Dragi prieteni, în următoarele 12 luni Constanța va dispune de 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Este un proiect de infrastructură care ne ajută să combatem poluarea și să transformăm Constanța într-un oraș mai prietenos cu mediul. Această măsură vine în completarea achiziționării a unei flote de 41 de autobuze electrice și a 125 de stații de autobuz moderne care vor transforma Constanța într-un oraș civilizat, cu aer mai curat.
Am fost anunțați că la începutul lunii noiembrie vom semna contractul de finanțare, care va fi asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape 1 milion de lei vor reprezenta contribuția Primăriei.
Vorbim despre 18 stații, fiecare cu câte două puncte de reîncărcare (unul de curent continuu cu o putere de 50 kW și unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW).
Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate după cum urmează:
- Cartier Poarta 6 (str. Brizei, lângă Piața Roșie) ;
- Cartier km 4-5 (str Progresului, lângă Şcoala 33);
- Șos. Industrială nr. 7 (fostul Liceu Vasile Pârvan);
- B-dul 1 Decembrie 1918 (zona BCR Gară);
- Aleea Daliei (zona Casa de Cultură Constanța);
- Portul Tomis (loc de joacă);
- Poarta 1 (parcare publică);
- Parcare str. Traian (lângă Tribunalul Constanța);
- Str. Răscoalei 1907 (intersecţia cu Bd. Ferdinand);
- Sala Sporturilor;


- Parcare Spitalul Județean Constanța (str. Nicolae Iorga);
- Supermarket Mega Image (Tomis III);
- Aleea Stadionului (intersecţia cu Str. Badea Cârțan, vi-a-vis de SPIT);
- Faleza Nord (Str. Pescarilor);
- Pavilion Expozițional (Bd.Mamaia);
- Parcare Aqua Magic;
- Parcare Albatros;
- Aleea Megara (zona Mamaia Nord).

Prin acești pași și prin cei ce vor urma ne dorim să încurajăm folosirea unor mijloace de transport eficiente și prietenoase cu mediul și să turnăm fundația unui oraș cu adevărat verde, din toate punctele de vedere“ - se arată în mesajul transmis de primarul Vergil Chițac. 

Sursa foto: Facebook/Vergil Chițac

Ti-a placut articolul?

Comentarii