Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac, despre lucrările care s-au efectuat în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța

ro

24 Jan, 2024 19:51 771 Marime text
Foto: facebook/Vergil ChițacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre lucrările care s-au efectuat în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța. 

Edilul a amintit că a inițiat hotărâri de consiliu local încă din 31.03.2022 privind mai multe baze sportive din Constanța, pe care le-a redirecționat ulterior către Ministerul Tineretului și Sportului, actuala Agenție Națională pentru Sport. 

Din păcate Ministerul Justiției a dat aviz negativ, pe motiv că bazele la care se face referire în hotărârea de guvern nu aveau situația juridică actualizată.

„Întrebarea privind situația sălii de sport destinate tenisului de masă mi-a amintit că ar fi benefic să discutăm despre lucrările care s-au efectuat în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța.

În toamna anului trecut s-au finalizat lucrări notabile, care au constat, pe lângă reabilitarea sălii de tenis despre care am elaborat în răspuns, în următoarele:
● reabilitare cămin-cazare inclusiv construcția unui nou corp care face legătura între cantină și cămin și în cadrul căruia s-au amenajat spații de cazare, spălătorie. Iar camerele de cămin au fost dotate cu mobilier și accesorii moderne, de la cele mai mici detalii (lenjerii și accesorii de pat, dulapuri, paturi, saltele, grupuri sanitare etc)
●cantina a fost reabilitată și reamenajată, iar subsolul acesteia a fost transformat în spații de depozitare dându-li-se astfel utilitate (dotări cu aragaze, cuptoare, frigidere, veselă, mese, scaune, chiuvete și alte accesorii necesare unei funcționări moderne).

Pentru că ne preocupă domeniul sportului, am inițiat hotărâri de consiliu local încă din 31.03.2022 privind mai multe baze sportive din Constanța, pe care le-am redirecționat ulterior către Ministerul Tineretului și Sportului, actuala Agenție Națională pentru Sport, care a inițiat hotărâri de guvern, însă Ministerul Justiției a dat aviz negativ, pe motiv că bazele la care se face referire în hotărârea de guvern nu aveau situația juridică actualizată.

Agenția Națională pentru Sport a solicitat remedierea și actualizarea situației juridice a imobilelor către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret care nu s-a concretizat nici până în momentul de față.

Cu toate acestea, nu ne lăsăm descurajați și încercăm să ne preocupăm în permanență pentru trecerea în administrarea Primăriei a bazelor sportive transformate în ruine (de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța), pentru a le putea reda funcționalitatea în folosul sportului constănțean“ - a mai menționat primarul Vergil Chițac.

Citește și: 

Viceprimarul i-a preluat temporar atribuțiile primarului Chițac (DOCUMENT)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii