Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac dă asigurări că finalizarea Sălii Polivalente este unul dintre obiectivele principale ale acestui an

ro

10 Jan, 2024 15:47 1258 Marime text



 
  • Pentru că finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Cosntanța suscită mult interes și pentru că au existat numeroase reacții pe rețelele de socializare, primarul Vergil Chițac a răspuns printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

,,Am primit foarte multe mesaje din partea dumneavoastră legate de situația Sălii Polivalente, majoritatea întrebărilor vizând termenul de finalizare a lucrărilor.
În mai 2020 au fost demarate lucrările de către fosta administrație. În 2022 Sala trebuia să fie finalizată, însă finanțările au fost întrerupte, iar construcția, oprită.
Deși nerespectarea acestor promisiuni ne poate face să credem că acest obiectiv este doar un vis frumos, țin să vă asigur că nu am de gând să las lucrurile să stagneze, așa cum au făcut-o ceilalți până acum, și asta pentru că, așa cum am mai spus, Sala Polivalentă este unul dintre obiectivele mele principale ale acestui an. Nu am de gând să perpetuez șirul greșelilor și al indiferenței. Planul lucrărilor va fi reluat și regândit, astfel încât să nu mai intervină niciun obstacol în derularea proiectului”, transmite Chițac.

 
Edilul își reafirmă, cu această ocazie, implicarea proiect și monitorizarea atentă pe care o va avea, în procesul lucrărilor.

 
„Așa cum am reușit să readucem la viață și alte proiecte abandonate, tot așa îmi doresc să mă implic și în această situație, monitorizând atent atât lucrările, cât și finanțarea, pentru a ne putea bucura cât mai curând de spațiul pe care îl are de oferit.
Vom face toate demersurile necesare la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru a demara un memorandum către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, astfel încât proiectul să fie finanțat anul acesta”, mai afirmă edilul.

Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.150 mp.
De asemenea, noua sală va avea o capacitate de 5.000 de locuri, dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP.

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Totodată, proiectul noii Săli Polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement.

Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

„Mesajele, sesizările și dorința voastră de a vedea Sala terminată cât mai repede sunt o motivație pentru mine, un impuls de a continua să mă implic la capacitate maximă și să arăt interes față de problemele cu care se confruntă orașul nostru,” a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Citește și
În ce stadiu se află lucrările de la Sala Polivalentă din Constanța. Imagini din dronă (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii