Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac anunță semnarea proiectului ce prevede execuția noului spital modular din curtea Spital Clinic de Boli Infecțioase Constanța (GALERIE FOTO)

ro

23 Feb, 2023 09:19 1071 Marime text
Sursa foto: Fb Vergil ChițacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a transmis printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că a fost semnat proiectul ce prevede proiectarea și execuția noului spital modular din curtea actualului Spital Clinic de Boli Infecțioase. 

„Am semnat unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a sistemului sanitar din Constanța: proiectarea și execuția noului spital modular din curtea actualului Spital Clinic de Boli Infecțioase.
Gândit ca nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, acesta va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, plus 50 de paturi de spitalizare continuă (dintre care 10 ATI).
Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de reabilitare și modernizare ale spitalului municipal. Amintesc:
- am refăcut instalația electrică;
- am recompartimentat mai multe spații de interior;
- am refăcut instalațiile sanitare;
- montarea unei instalații noi de detecție a incendiilor;
- instalarea unui rezervor nou de apă pentru urgențe.
Mai mult decât atât, în urma controalelor a reieșit faptul că există probleme cu structura de rezistență a clădirii spitalului, aceasta fiind vulnerabilă în cazul producerii unui seism mai puternic.
În acest sens, am demarat un proiect pentru consolidarea clădirii și reabilitarea energetică. În urmă cu doar trei săptămâni am și semnat contractul de finanțare, în valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării clădirii.
După faza de proiectare, urmează să începem lucrările de consolidare și reabilitare energetică chiar cu tronsonul afectat de incendiu și cu etajele superioare, care au fost închise și puse în conservare.
Aceste lucrări fac parte dintr-o amplă serie de investiții în infrastructura sanitară din oraș“ - a transmis Vergil Chițac pe facebook. 


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii