Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru renovarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”

ro

15 Feb, 2023 14:14 1099 Marime text
Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța. foto: Primăria ConstanțaSăptămâna trecută, primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, proiectul este finanțat prin programul PNRR, componenta „Valul renovării” - „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic <<Lucian Blaga>>, Constanța”.

Clădirea va fi reabilitată din punct de vedere energetic și va oferi cele mai bune condiții pentru educație.

Proiectul are ca obiectiv optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene. Investiția va genera o reducere a consumului de energie cu 59%.

„În cadrul proiectului, vor fi realizate următoarele lucrări: izolarea termică a fațadei, a planșeului de deasupra subsolului și a pereților care formează anvelopa clădirii. De asemenea, vor fi înlocuite instalațiile și echipamentele electrice cele sanitare și termice. Va mai fi înlocuit acoperișul de tip terasă. Vor fi modernizate sistemele de climatizare și instalația de iluminat. Clădirea va fi dotată cu un sistem solar de producere a energiei electrice și termice.
Valoarea totală a proiectului este de 20.375.340,82 lei cu TVA“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii