Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, la ceas aniversar! Împlinește 61 de ani

ro

10 Sep, 2023 11:33 2198 Marime text
Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac împlinește astăzi vârsta de 61 de ani. 

Vergil Chițac s-a născut pe 10 septembrie 1962, în localitatea Istria, județul Constanța.

În anul 2016, Vergil Chițac, fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Constanța s-a retras din Marină cu grad de contraamiral. Ulterior s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL) și a candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale din 2016, dar nu a fost ales. În decembrie 2016, a fost primul în lista de Senat a aceluiași partid pentru alegerile legislative, și a fost ales senator de Constanța, conform Wikipedia. 

În septembrie 2020, a candidat din nou la alegerile locale din partea PNL pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, reușind să câștige, fiind urmat în preferințele electoratului de Stelian Ion, din partea USR-PLUS, în timp ce primarul în funcție, Decebal Făgădau, din partea PSD, a ieșit pe locul 3. 

„Sunt născut pe 10 septembrie 1962 în comuna Istria, județul Constanța. În copilărie am practicat atletismul și tenisul de câmp, dar în cele din urmă am înclinat mai mult spre studiu. Am absolvit Liceul Militar de Marină. Între 1981 și 1986, m-am specializat în Arhitectura navală, în cadrul Facultății de Nave a Universității din Galați. Începând cu anul 1986, mi-am început activitatea didactică în cadrul Institutului de Marină  Mircea cel Bătrân.

În anii 1990, datorită comandanților de atunci, am reușit să inițiem două Hotărâri de Guvern: am transformat Institutul de Marină în Academia Navală Mircea cel Bătrân și am înființat în cadrul acesteia o facultate de marină civilă. După anul 2000, am ocupat succesiv pozițiile de decan, prorector și rector al A.N.M.B. În anul 2004 am fost decorat cu Ordinul ”Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler. Emblema de Onoare a Armatei Române mi-a fost acordată în anul 2010, iar un an mai târziu am primit distincția Emblema de Onoare a Statului Major General. În 2014 și 2015 m-am implicat în organizarea regatei la Constanța. În 2016, am fost ales senator pe listele Partidului Național Liberal din Constanța“ se arată în prezentarea de pe site-ul vergilchitac.ro.

Citește și: 

Primarul Vergil Chițac îl vede pe fostul director SRI, Eduard Hellvig candidat la alegerile europarlamentare




 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii