Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Începând de luni, așteptăm toți copiii la școală cu brațele deschise“

ro

11 Sep, 2021 10:18 1297 Marime text
  • Fiecare elev de până în clasa a VIII-a va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru un an școlar încununat de succes

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat în această dimineață cu ce surprize vor fi așteptați elevii în prima zi de școală. 

„Dragi constănțeni, începând de luni, așteptăm toți copiii la școală cu brațele deschise. Așa cum am anunțat în mai multe rânduri, educația reprezintă un capitol prioritar pe agenda Primăriei. Și îl tratăm ca atare. Ne-am pregătit pentru revenirea elevilor în sălile de clasă și ne-am asigurat că am făcut tot ce este posibil pentru ca cei mici să se bucure de cele mai bune condiții în școlile din oraș.
Ieri v-am prezentat situația investițiilor în infrastructura educațională, iar astăzi vreau să vă prezint „Constanța citește”, un amplu program al Primăriei pentru combaterea abandonului școlar (care, din păcate, este în creștere), a analfabetismului funcțional și a promovării lecturii în rândul elevilor. Începem acest program oferind tuturor preșcolarilor și elevilor claselor I-VIII rechizite gratuite și acces la o bibliotecă virtuală cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook și ebook“ - a precizat edilul într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 


Mai exact, fiecare elev de până în clasa a VIII-a va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru un an școlar încununat de succes:
- ghiozdan și penar;
- cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare;
- selecții de cărți din literatură contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndrăgite de copii;
- caiete;
- ustensile de scris;
- rechizite și produse de papetărie necesare desfășurării activităților creative (de la plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, la seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari).

„Vorbim despre 8097 de pachete pentru preșcolari, 12798 de pachete pentru clasele I-IV și de 11104 de pachete pentru elevii de la gimnaziu. Altfel spus, un total de 31999 de pachete în valoare de 2,9 milioane de lei.
În același timp, Primăria Constanța va permite accesul copiilor la o bibliotecă digitală cu peste 2500 cărți și materiale interactive în format ebook, audio și video, după cum urmează: atlase și enciclopedii National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, lecturi școlare, ficțiune, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, literatură clasică, bestselleruri. Astfel, vom stimula curiozitatea copiilor și vom prezenta materiale educative de cea mai înaltă calitate, sub o formă pe care o asimilează cu mai mare ușurință.
Aceștia sunt primii doi pași ai proiectului „Constanța citește”, în care cred cu toată convingerea. După cum am spus, investim într-un viitor mai bun pentru copiii noștri. Urmează să vă prezint situația burselor și evoluția acordării acestora în orașul nostru de-a lungul ultimilor ani. Suntem aici să facem treabă, iar de acest lucru vă veți convinge singuri. Aveți încredere!“ - a mai adăugat primarul Vergil Chițac. 

Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii