Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța s-a întâlnit cu David Muniz, Chargé d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite în România. Ce subiecte au fost discutate

ro

04 May, 2022 16:47 1375 Marime text
David Muniz și Vergil Chițac. Foto: Facebook/Vergil Chițac
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac s-a întâlnit astăzi cu David Muniz, Chargé d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite în România. 

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre sprijinul oferit de Constanța pentru refugiații din Ucraina, precum și sprijinul municipalității pentru orașul partener Odessa. 

S-a discutat și despre oportunitățile pe care actuala situație de securitate regională le poate crea pentru valorificarea potențialului de care dispune portul Constanța la Marea Neagră.

Cu această ocazie, diplomatul american a apreciat că „vizita la Mihail Kogălniceanu a Primei Doamne a Statelor Unite a Americii, Jill Biden, reprezintă o confirmare a importanței strategice pe care SUA o acordă regiunii noastre, mai ales în contextul crizei refugiaților din Ucraina“.

„Am avut astăzi o întâlnire deosebit de fructuoasă cu Excelența Sa, domnul David Muniz, Chargé d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite în România.

Cu această ocazie, am comunicat înaltului oaspete american prioritățile de lucru ale administrației municipiului Constanța, în special necesitatea îmbunătățirii calității serviciilor publice și atragerea de investiții străine pentru proiectele de modernizare ale orașului. Dl. David Muniz mi-a transmis interesul companiilor americane de a investi în regiunea Dobrogea și în special în orașul Constanța în diferite domenii, în condițiile unui climat legislativ propice. Totodată, m-a asigurat că va depune eforturi pentru atragerea investitorilor în regiunea noastră.

De asemenea, am avut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune, care afectează mediul socio-economic al întregului continent. Oficialul american mi-a transmis îngrijorările sale serioase privind efectele războiului din Ucraina, mai ales din perspectiva nefastă a posibilității de extindere a conflictului.

Am apreciat de comun acord că atât sprijinul oferit de Constanța pentru refugiații din Ucraina, precum și sprijinul municipalității pentru orașul partener Odessa, trebuie să continue, iar domnul David Muniz și-a exprimat recunoștința față de constănțenii care au ales sa ajute în aceste momente dificile.

Am discutat și despre oportunitățile pe care actuala situație de securitate regională le poate crea pentru valorificarea potențialului de care dispune portul Constanța la Marea Neagră.



Diplomatul american a apreciat că vizita la Mihail Kogălniceanu a Primei Doamne a Statelor Unite a Americii, Jill Biden, reprezintă o confirmare a importanței strategice pe care SUA o acordă regiunii noastre, mai ales în contextul crizei refugiaților din Ucraina.
Colaborarea noastră va continua pe multiple paliere și în perioada următoare“ - se arată în mesajul transmis de Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac pe pagina sa de facebook.


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii