Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța „10 mai - O zi specială pentru toți românii, încărcată de o dublă semnificație. Ziua Regalității și Ziua Independenței de Stat“

ro

10 May, 2022 10:00 907 Marime text
Regele Carol I. foto: facebook/Vergil ChițacCu ocazia zilei de 10 mai, când se aniversează  Ziua Regalității și Ziua Independenței de Stat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a transmis un mesaj. 

„O zi specială pentru toți românii, încărcată de o dublă semnificație: Ziua Regalității și Ziua Independenței de Stat
Astăzi marcăm un moment cu o încărcătură simbolistică aparte pentru poporul român și pentru toți cei care vorbim și iubim limba română. La 10 mai 1866, Carol I a intrat în București și a fost proclamat domnitor al României, începând cea mai lungă domnie din istoria țării noastre (48 de ani). Fix 15 ani mai târziu după acest moment, la 10 mai 1881, a fost proclamat regatul, astfel încât Carol I a fost încoronat drept primul rege al românilor.
Totodată, începând cu acest an, Ziua Independenței de Stat a României este celebrată pe 10 mai, astfel că în această zi specială marcăm și împlinirea a 145 de ani de la momentul în care Principatul României și-a proclamat independența față de Imperiul Otoman.
Vă invit să privim și să primim cum se cuvine aceste momente de sărbătoare națională. Reflectând la istoria poporului nostru și la marii oameni care au scris-o, vom găsi resursele necesare de optimism și de încredere în propriile forțe.
La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor“ - este mesajul transmis de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii