Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în două tururi, în principiu. Primarul Făgădău și-ar dori unificarea duratei mandatelor

ro

10 Dec, 2019 16:47 1970 Marime text

În contextul discuțiilor din spațiul public legate de modificarea legilor electorale, privind alegerea primarilor în doua tururi de scrutin, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău spune că principial este de acord cu acest sistem, chiar dacă asociația municipiilor din România a adoptat o rezoluție prin care dorește ca primarii să fie în continuare aleși dintr-un singur tur.

Mai mult, edilul, consideră că anul 2024, ar fi cel mai potrivit pentru unificarea mandatelor, fie că este vorba despre primari, președinte, parlamentari sau europarlamentari.

Prin unificare mandatul ar trebui să fie de 5 ani și în cazul primarilor și parlamentarilor, așa cum sunt mandatele președintelui României și ale europarlamentarilor. "Nu este normal să avem alegeri aproape în fiecare an. în 2024 poate fi făcut un pas în acest sens. În plus, toată lumea e de acord că patru ani sunt insuficienţi pentru a face tot ce ţi-ai propus ca primar. Eu aş merge şi aş susţine o unificare a mandatelor de 5 ani. Pentru ca astfel, avem un an sacrificat , în care avem alegeri şi alţi patru în care putem munci şi construi" a explicatDecebal Făgădău. În 2024 vor avea loc toate cele patru scrutine electorale. 
Decebal Făgădău a vorbit și despre modelul maghiar, pe care îl consideră unul viabil, unde primarul este ales din două tururi de scrutin, însă în turul al doilea intră primii trei clasați în ordinea procentelor obținute. Astfel, spune edilul se elimină orice joc pe sub masă.
În schimb, Făgădău nu este un susţinător al alegerilor anticipate şi consideră că ele ar destabiliza parlamentul.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii