Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Negru Vodă, la judecată cu profesorii

ro

28 Sep, 2010 00:00 3787 Marime text
nicolin_-_negru_voda_ion_nicolin_01.jpg„O să-şi vadă banii în viitorul apropiat, peste cinci ani“, a afirmat primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin, despre decontul pentru transportul profesorilor.

Edilul se judecă cu profesorii navetişti care predau la Liceul Teoretic din Negru Vodă, pentru plata drepturilor băneşti aferente transportului pe anul 2009. Acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Constanţa pe 17 iunie anul acesta. Reclamanţi sunt şase cadre didactice, membre ale Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa - Monica Handa, Florina Manolache, Luminiţa Samoilă, Iulia Voicu, Elena Luiza Popa şi Eliza Rădoi -, iar pârâţi sunt oraşul Negru Vodă prin primar, Consiliul Local al oraşului Negru Vodă şi primarul Ion Nicolin. Pe 3 august, instanţa a dat dreptate cadrelor didactice navetiste obligând pârâţii la plata contravalorii cheltuielilor de transport, însă nici vorbă ca primarul, alături de oraş  şi Consiliul Local să se achite de datorie. Am contactat telefonic unul dintre profesorii care au făcut anul trecut naveta pentru a preda la Liceul Teoretic din Negru Vodă. Profesorul Iulia Voicu ne-a declarat că este vorba despre decontarea cheltuielilor cu transportul pe întreg anul 2009. „Nu ştiu exact ce sumă s-a acumulat, însă ştiu că este vorba de peste o sută de milioane lei vechi“, ne-a declarat Iulia Voicu. Aceasta a adăugat că pentru a face naveta de la Constanţa la Negru Vodă a plătit lunar 330 de lei pe abonament, din salariul de 700 de lei pe care îl încasa ca profesor debutant.

Unii au luat calea străinătăţii 

În această situaţia s-au aflat mai multe cadre didactice, care au dat în judecată administraţia locală din Negru Vodă, însă unii profesori s-au răzgândit pe parcurs, astfel că au rămas doar şase care vor să-şi recupereze banii. Salariile mici şi faptul că au fost nevoiţi să-şi achite transportul dând jumătate din leafa lunară au făcut ca unele cadre didactice să plece la muncă peste hotare. Este şi cazul profesorului Monica Handa, despre care colegele afirmă că a plecat la muncă în străinătate acum două săptămâni. Pentru a afla când va achita autoritatea locală din Negru Vodă datoriile pe care le are către profesorii care au predat la liceul din oraş, l-am contactat telefonic pe primarul Ion Nicolin. Acesta a afirmat că va deconta cheltuielile profesorilor când va primi şi el banii de la Guvern. „Mie, Guvernul mi-a tăiat anul acesta cinci miliarde. Eu la cine să mă plâng?“, a spus edilul. Insistând să aflăm când se va achita de obligaţiile către cadrele didactice care au făcut naveta pentru a preda la liceu, Ion Nicolin a spus pe un ton ironic: „O să-şi vadă banii în viitorul apropiat. Peste cinci ani“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 29 Sep, 2010 14:26 Adevarul este ca oamenii din Negru-Voda isi merita soarta cu un astfel de primar. De ceva buni, nu a facut nimic pentru oras, decat pentru clientela sa si propriul interes.