Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Refacem infrastructura pietonală din oraș” (GALERIE FOTO)

ro

02 Aug, 2023 12:07 1063 Marime text

Sursa foto: Vergil Chițac, primarul Constanței
  • Primarul Constanței, Vergil Chițac, a postat un mesaj pe Facebook prin care îi anunță pe cetățeni că se reface structura pietonală în oraș.
 
Primarul Constanței, Vergil Chițac, a postat un mesaj pe Facebook prin care îi anunță pe cetățeni că se reface structura pietonală în oraș.
 
Iată ce a pus edilul:
 
„Refacem infrastructura pietonală din oraș. Vă prezint câteva observații și actualizări din teren:
 
  • Cartierul Km 5: Recondiționăm trotuarele pe străzile Mugurului și Theodor Speranția. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal;
 
  • Cartierul Faleză Nord: Reconfigurăm zona pietonală pe străzile Ciprian Porumbescu și Sublocotenent Gheorghe Economu. Montăm borduri noi și consolidăm suprafețele trotuarelor prin așternerea unui strat de piatră. De asemenea, vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi.
 
  • Cartierul Coiciu: Intervenim asupra suprafețelor pietonale de pe strada Fulgerului. Terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate.
 
  • Cartierul Palazu Mare: Pe străzile Rovine și Recoltei, dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani, sunt scoase și se stabilizează terenul cu piatră. La final se va așterne un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal.
 
  • Bulevardul Mamaia: Lucrăm la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Reconfigurăm acest tronson prin refacerea scuarului median, înlocuim bordurile, se construiesc pistele pentru biciclete, montăm pavele noi și amenajăm casete pentru spații verzi.
 
  • În paralel, reabilităm aleile de acces în scările blocurilor pe strada Topolog, strada Basarabi și bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
Urmează să intervenim și în celelalte cartiere și să aducem zonele pietonale la un nivel decent în tot orașul”, a declarat acesta.

Citește și:

Primăria Constanța: Cod galben de vijelii pe litoral! Când sunt așteptate averse și grindină
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii