Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței, Chițac „Voi pune accent pe reabilitarea Cazinoului, a Stadionului Farul și a Sălii Polivalente”

ro

17 Dec, 2023 18:57 1982 Marime text

Sursa foto: Facebook/Vergil Chițac


 
  • „În anul 2024 voi pune accent în special pe reabilitarea Cazinoului, a Stadionului Farul și a Sălii polivalente, proiecte care aparțin CNI, dar în sprijinul cărora voi veni si eu pentru o mai bună funcționare”, spune primarul Chița, într-o postare pe Facebook.
 
Cazinoul a fost și a rămas o provocare, mai ales pentru compania care realizează proiectul. Din cauza viciilor ascunse la structura clădirii, devizul inițial s-a tot modificat și valoarea lucrării s-a dublat, precizează edilul.
 

 „Au fost situații în care finanțarea s-a blocat și a trebuit să gasim cu toții soluții pentru a debloca plățile. Ce pot să spun este că lucrările nu au fost oprite niciodată la Cazinou. Fațada de nord a Cazinoului a fost reabilitată, însă mai sunt multe lucrări de executat. În paralel, noi lucrăm partea noastră din acest proiect, care include și dotările din interior. În plus, vom achiziționa mobilier și alte accesorii pentru a reda clădirii simbol a orașului nostru grandoarea de odinioară”, mai trnsmite primarul.
 

Alte două obiective prioritare pentru oraș sunt Sala Polivalentă și Stadionul Farul, acesta din urmă având ca termen estimativ de finalizare anul 2025.
 

„Sportul constănțean are nevoie de aceste două obiective. Voi continua să mă implic în asigurarea finanțării stadionului, așa cum am făcut și pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie, anul viitor, să înceapă lucrările la noul stadion. În ceea ce privește Stadionul, pot spune că am reușit să realizez un studiu de fezabilitate pentru întregul complex sportiv (stadion de fotbal, stadion de rugby, stadion de fotbal de antrenament cu pista de atletism, terenuri de tenis, arena de tenis, hotel pentru sportivi). Pentru că lucrările necesitau mai multe fonduri, a trebuit să extragem din studiul de fezabilitate celelalte obiective pentru a interveni mai mult atât în lucrările pentru Stadion, cât și pentru terenul de antrenament și pista de atletism. Ulterior am obținut toate avizele pentru acest document de la Ministerul Dezvoltării, cât și avizul de la comisia interministerială și hotărârea de guvern necesară finanțării investiției, ca mai apoi CNI să preia și să organizeze licitația care, din cauza contestației, a durat cam mult”, subliniază Vergil Chițac.
 

Sala Polivalentă trebuia să fie gata de peste doi ani, dar finanțarea a fost întreruptă de mai multe ori și constructorul a oprit lucrările.
 

„Anul acesta ne-am implicat și am făcut modificări importante la proiectul inițial pentru a face sala funcțională. Erau multe inadvertențe care riscau să conducă la neomologarea sălii polivalente. Voi supraveghea îndeaproape lucrările și finanțarea pentru a nu mai exista sincope în derularea proiectului. Urmăresc să mă implic cât de mult pot și să duc proiectele orașului nostru la final, indiferent că sunt finanțate de la bugetul local, de la CNI sau din fonduri europene. Urmăresc să fie cât mai trainice și să rămână generațiilor viitoare.
Astfel de proiecte, însă, necesită timp, o echipă competentă, determinare, atenție maximă, dar și înțelegere din partea dumneavoastră, având în vedere numărul proiectelor care sunt în plină desfășurare și a celor ce urmează să fie demarate.
Continuăm să lucrăm cu toate resursele și pârghiile pe care le avem pentru a transforma Constanța în orașul pe care ni-l dorim cu toții!”, conchide edilul Constanței.

 
 
Citește și
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac despre stadiul proiectelor aflate în desfășurare în oraș (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii