Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței a efectuat o vizită oficială în Georgia (FOTO)

ro

31 May, 2023 12:01 932 Marime text

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a efectuat o vizită oficială în orașele Poti și Batumi din Georgia, în perioada 29-30 mai 2023.

În contextul aspiraţiilor europene şi euro-atlantice ale Georgiei, această vizită contribuie la întărirea relațiilor de cooperare cu cele două orașe-port de la Marea Neagră și se încadrează în liniile obiectivului general stabilit la începutul mandatului de primar, de consolidare a rolului strategic al municipiului Constanța în zona de vest a Mării Negre și a legăturilor de colaborare cu orașe-port din bazinul Mării Negre.

În cadrul întâlnirii cu Beka Vacharadze, primarul orașului Poti, a fost abordată tema stabilirii și dezvoltării relațiilor de cooperare între cele două orașe în domeniile economie, transport, cultură, sport, educație, ecologie și protecția mediului, turism și administrație locală, având în vedere expertiza europeană a municipiului Constanța. În acest sens, cei doi primari au semnat o Scrisoare de Intenție prin care își asumă demersurile ulterioare pentru semnarea unui acord de cooperare și dorința comună de dezvoltare a colaborării în domeniile menționate mai sus.

Menționăm că portul și orașul Poti prezintă perspective de dezvoltare și importanță sporită pentru Constanța în ceea ce privește traficul de mărfuri între porturile din regiunea Mării Negre și dinspre Marea Caspică, în cadrul Coridorului de Mijloc., a mai transmis sursa citată. 

De asemenea, întâlnirea primarului Vergil Chițac cu Archil Chikovani, primarul orașului Batumi, a avut ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare Constanța – Batumi prin stabilirea unor activități concrete pentru punerea în aplicare a Acordului de Cooperare semnat încă din septembrie 2020.

S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate vizite de informare pentru agenții de turism, având ca finalitate impulsionarea schimburilor de turiști între cele două orașe, precum și organizarea unor evenimente culturale și sportive comune, aceste două domenii reprezentând limbajul universal care facilitează cooperarea în cadrul relațiilor internaționale.

Această vizită a beneficiat de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României și al Ambasadei României în Georgia, prin Excelența Sa domnul Ambasador Răzvan Rotundu.

foto: Primăria Constanța

Citește și: Sute de persoane au semnat petiția inițiată de USR Constanța prin care invită cetățenii să îi ceară demisia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii