Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac „Fără înfăptuirea lui Alexandru Ioan Cuza de la 1859, astăzi nu am mai fi vorbit despre Dobrogea - teritoriu românesc“

ro

24 Jan, 2022 15:29 1448 Marime text



Astăzi, 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, înfăptuită la data de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza în calitate de domnitor în Moldova și în Țara Românească.



Primarul Chițac a postat pe pagina lui de socializare un mesaj cu prilejul Uniri Principatelor. 



În cadrul mesajului acesta a transmis constănțenilor că are speranța că această zi ne va stimula conștiința și că ne vom apleca fie și numai pentru câteva momente asupra evenimentelor istorice de la 24 ianuarie 1859.



 

Astăzi se împlinesc 163 de ani de la Mica Unire




Dragi constănțeni, fără înfăptuirea lui Alexandru Ioan Cuza de la 1859, astăzi nu am mai fi vorbit nici despre Dobrogea - teritoriu românesc, nici despre Marea Unire de la 1918, nici despre România.



Dintr-un anumit punct de vedere, acesta a fost cel mai important eveniment din istoria românilor, pentru că le-a atras după sine și pe cele amintite mai sus. Unirea Țării Românești cu Moldova și apariția Principatelor Unite reprezintă sămânța a ceea ce suntem și simțim astăzi.



Cu speranța că această zi ne va stimula conștiința și că ne vom apleca fie și numai pentru câteva momente asupra evenimentelor istorice de la 24 ianuarie 1859, dați-mi voie să urez Constanței și românilor de pretutindeni un călduros La Mulți Ani!, a transmis Chițac. 

 

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii