Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac „Asemenea fenomen meteo a fost atât de violent, încât a fost catalogat drept o furtună tropicală”

ro

19 Nov, 2023 19:04 1854 Marime text

Sursa foto: Facebook/Primăria Constanța




 
  • Aseară, o furtună de o intensitate extrem de violentă a lovit județul și orașul nostru, provocând adevărate dezastre: străzi inundate, mașini blocate sau avariate, acoperișuri luate de vânt, precum și probleme în sistemul energetic.
 

„Asemenea fenomen meteo nu s-a mai produs în oraș și a fost atât de violent, încât a fost catalogat drept o furtună tropicală. Din acest moment, important este cum reușim să gestionăm problemele survenite, cum putem ajuta oamenii pe care furtuna i-a afectat cel mai mult și ce soluții imediate putem oferi”, a precizat edilul Constanței, Vergil Chițac, pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța.

 
Acesta susține că angajații primăriei fac tot posibilul pentru a restabili normalitatea, însă, pentru moment, vor acționa în funcție de priorități, după cum urmează:
●Degajarea străzilor
●Restabilirea electricității
●Intervenții la nivelul bulevardelor grav afectate, în care copacii nu au fost doborâți, însă prezintă riscul de a ceda.
 

„De asemenea, țin să mulțumesc autorităților și tuturor celor care au intervenit ieri în condiții atât de vitrege! ”, a adăugat acesta.

 

„Rolul nostru, al autorităților, este acela de a remedia lucrurile în cel mai scurt timp posibil după încetarea fenomenelor periculoase.  Schimbările climatice își pun amprenta tot mai mult. Anul acesta a abundat în fenomene meteo extreme care au lovit multe orașe europene și nu numai! Tot ce putem face este să acționăm ca o echipă, să oferim ajutor atunci când ni se cere și este nevoie și să semnalăm toate situațiile care necesită intervenție!”, a mai menționat Vergil Chițac.

 
Citește și
Vergil Chițac „Îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa!”

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii