Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Municipiului Constanţa pregăteşte achiziţia unei strategii locale, pentru următorul deceniu, în domeniul salubrizării

ro

13 Apr, 2018 00:00 410 Marime text
Primăria consultă piaţa în vederea achiziţiei serviciului „Elaborarea strategiei locale cu privire la dezvoltarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare în municipiul Constanţa“. Obiectul consultării îl constituie determinarea valorii estimate pentru achiziţia serviciului „Elaborarea strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare în municipiul Constanţa“.
 
Potrivit anunţului municipalităţii, strategia are ca scop stabilirea direcţiilor de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în municipiul Constanţa şi va include toate prevederile legale în vigoare referitoare la acest tip de strategie, respectiv evoluţia serviciului de salubrizare, perspective şi obiective, pentru perioada minimă 2018 - 2028, conform cerinţelor Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor Constanţa, precum şi legilor, normelor, planurilor sau directivelor europene din domeniul gestionării deşeurilor.
 
Obiectivele strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare în municipiul Constanţa va cuprinde obiective majore urmărite în gestionarea deşeurilor; minimizarea efectelor negative ale producerii şi gestionării deşeurilor asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mediului; reducerea efectelor generale ale folosirii resurselor şi creşterea eficienţei folosirii lor; favorizarea punerii în practică a ierarhiei deşeurilor; ierarhia deşeurilor, prezentată în cazul Legii nr. 211/15.11.2011 privind regimul deşeurilor şi transpusă în Directiva-cadru 2008/98/CE privind deşeurile, se aplică, în cadrul legislaţiei şi al politicilor în materie de prevenire a gestionării deşeurilor, în ordinea priorităţilor; prevenirea apariţiei deşeurilor; pregătirea pentru reutilizare: operaţiunile de verificare, curăţare sau valorificare prin care produsele sau componentele produselor care au devenit deşeuri sunt pregătite pentru a fi reutilizate fără alte operaţiuni de pre-tratare.
 
Un capitol special va viza reciclarea deşeurilor: operaţii de valorificare prin care materialele sunt transformate în produse, materii prime sau substanţe, fiind folosite în acelaşi scop pentru care au fost concepute sau în alt scop. Aceasta include reprocesarea materialelor organice, dar nu şi valorificarea energetică şi conversia în vederea folosirii materialelor drept combustibili sau pentru operaţiile de umplere.
 
Alte operaţiuni de valorificare sunt valorificarea energetică (recuperarea de energie din incinerarea deşeurilor), operaţii prin care deşeurile sunt folosite pentru a înlocui un alt material ce ar fi fost folosit pentru a îndeplini o anumită funcţie sau prin care deşeurile sunt pregătite să îndeplinească această funcţie.
 
Data-limită de transmitere a propunerilor: 26.04.2018, ora 16.00. Orice persoană / organizaţie interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului. Ofertele pot fi transmise la sediul Direcţiei Gestionare Servicii Publice, strada Ştefan Mihăileanu nr. 10, Constanţa, sau prin fax, la numărul 0241.488.168.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii