Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție. Ce substanță este folosită pentru combaterea insectelor daunatoare

ro

25 Apr, 2023 10:35 970 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaÎncălzirea vremii vine și cu înmulțirea insectelor. De aceea, Primăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în această săptămână, echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor.

„Substanţa utilizată este Solfac Trio, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii. Produsul este eficient împotriva unei game largi de insecte daunatoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnite, muște sau tăuni.

De asemenea, pentru a proteja și a favoriza dezvoltarea armonioasă a arborilor și arbuștilor, Primăria Municipiului Constanța continuă stropirea acestora împotriva dăunătorilor. Aceste tratamente, indispensabile pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, se efectuează în tot orașul: parcuri, zone verzi, aliniamente stradale.

Substanța folosită, KARATE ZEON are o eficacitate mare, este deosebit de eficientă, cu efect rapid și vizibil. Are acțiune de lungă durată datorită protecției împotriva razelor UV și spălarii prin precipitații“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii