Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:50 03 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Primăria Cumpăna, prin Poliția Locală – „Este primordial ca fiecare cetățean să conștientizeze efectele abandonului câinilor”

ro

24 Feb, 2022 00:00 1358 Marime text
  • „În încercarea de a rezolva problema câinilor comunitari din localitatea noastră într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare, în data de 22.02.2022 s-a efectuat o acţiune de prindere a acestora în vederea adăpostirii şi îngrijirii într-un centru cu regim temporar”
 
Primăria comunei Cumpăna face eforturi susținute pentru promovarea deținerii responsabile a câinilor și prevenirea abandonului acestora. Printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, reprezentantul poliției locale din comună a făcut câteva precizări de cele mai recente acțiuni.
 
„Ca urmare a numeroaselor sesizări făcute de locuitori, prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că Primăria comunei Cumpăna face eforturi susținute pentru promovarea deținerii responsabile a câinilor și prevenirea abandonului acestora. Principalul obiectiv al autorităților locale este acela de a asigura un climat de siguranță tuturor locuitorilor comunei, cu precădere fiind avută în vedere siguranța copiilor și a bunicilor noștri.
În încercarea de a rezolva problema câinilor comunitari din localitatea noastră într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare, în data de 22.02.2022 s-a efectuat o acţiune de prindere a acestora în vederea adăpostirii şi îngrijirii într-un centru cu regim temporar. În urma acțiunii derulate, personalul firmei de ecarisaj a reușit capturarea și ridicarea de pe domeniul public al localității a unui număr de 70 de câini.
Un aspect foarte important pe care dorim să îl aducem la cunoștința dumneavoastră este acela că suma de bani plătită de autoritățile publice locale din comuna Cumpăna pentru această activitate este în valoare de 750 lei pentru fiecare câine. Din acest motiv, este primordial ca fiecare cetățean să conștientizeze efectele abandonului câinilor pe domeniul public.   
Având în vedere cele de mai sus, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă. Totodată, vă rugăm să ne acordați tot sprijinul dumneavoastră, astfel încât problema câinilor fără stăpân să nu devină un fenomen de amploare în comuna Cumpăna, iar cheltuirea banilor necesari în acest scop să nu constituie o povară pentru noi toţi. Vă mulțumim!”, a transmis Poliția Locală Cumpăna, prin Inspector Zisu Ovidiu.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Cumpăna a reluat lucrările de execuție din cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în Cumpăna

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii