Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța sancționează proprietarii care n-au grijă de propriile spații verzi! Ce amenzi plătesc cei care încalcă legea

ro

31 Jul, 2023 14:01 1586 Marime text
Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
  • Proprietarii de imobile care au spații verzi din intravilanul tuturor localităților din județul Constanța vor fi sancționați conform prevederilor Legii.
 
Primăria Municipiului Constanța informează că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007 rep. privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, proprietarii de imobile pe care există spații verzi adiacente construcțiilor au obligația de a proteja spațiile verzi, de a asigura protecția vegetației spațiilor verzi și de a nu permite ocuparea acestora prin executarea de  lucrări provizorii prin așternerea de materiale de construcții – piatră sau prin înfiinţarea de construcţii permanente.
 
Nerespectarea acestor obligaţii este sancţionată, prin art. 23 din Legea nr. 24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu amendă în cuantum de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde ocupat cu construcţii provizorii şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde ocupat cu construcţii permanente.
 
Totodată, neîntreţinerea spaţiilor verzi adiacente unităţilor de cazare şi degradarea/distrugerea acestora prin permiterea staționării autovehiculelor contravin prevederilor art. 62 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului şi se sancţionează, în conformitate cu art. 96, alin. 1 pct. 6 din prezenta lege, cu amendă cuprinsă între 25.000 lei și 50.000 lei pentru persoanele juridice.
 

„Vă reamintim că poliţiştii locali monitorizează în permanenţă întreg municipiul Constanţa şi manifestă toleranţă zero faţă de persoanele care încalcă prevederile legale.
 
Vă rugăm să înţelegeţi că distrugere/degradarea spaţiilor verzi prin orice mijloace poate produce consecinţe grave asupra mediului înconjurător “, a mai adăugat Primăria.




Citește și:

Atenție, șoferi! Circulația pe strada Panait Cerna din Constanța, reconfigurată (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii