Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța „Microciparea și sterilizarea reprezintă soluții optime pentru gestionarea problemei animalelor cu sau fără stăpân!”

ro

22 Mar, 2024 09:13 424 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • Microciparea și sterilizarea reprezintă soluții optime pentru gestionarea problemei animalelor cu sau fără stăpân!
     
Microciparea și sterilizarea reprezintă soluții optime pentru gestionarea problemei animalelor cu sau fără stăpân, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

Pentru a asigura o informare corectă a proprietarilor de câini, dorim să reamintim obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a patrupedelor:

- Proprietarii sunt obligați să-și înregistreze câinii, aceștia putând circula pe teritoriul României doar însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate.
- Microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie conform OUG 155/2001, fiind o măsură utilă și eficientă.
- Solicitarea unui câine din adăpost este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare de la cazare, iar animalele sunt încredințate numai după consultarea și pregătirea lor de către medicul veterinar.
- Sterilizarea câinilor de rasă comună este o altă obligație legală, iar gestațiile, fătările și numărul de pui trebuie declarate unui medic veterinar cu liberă practică.
- Abandonul câinilor revendicați sau adoptați este interzis și sancționat conform legislației în vigoare.
- De asemenea, constituie contravenții lăsarea liberă a câinilor în curțile de folosință comună, neridicarea de îndată a excrementelor lăsate de animalele de companie și neridicarea resturilor rezultate în urma hrănirii acestora pe domeniul public.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, la adresa strada Câmpul cu Flori nr. 11 (fostă Vârful cu Dor, nr. 5) sau la numărul de telefon: 0733045213, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Metalica Pro Vest SRL obține un certificat de urbanism de la Primăria Constanța, pentru imobilul de pe strada Zorelelor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii