Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța lansează Consultarea publicului, în cadrul actualizării Planului Urbanistic General al orașului, etapa Studii de fundamentare

ro

22 Nov, 2021 12:06 1298 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța lansează astăzi consultarea publicului, în cadrul lucrărilor de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului – etapa Studii de fundamentare.
  • Chestionarele pot fi completate până la data de 6 decembrie 2021, orele 23:59.

Ce este de făcut?


În perioada 22 noiembrie – 6 decembrie 2021, cetățenii și toți factorii interesați sunt invitați în număr cât mai mare să comunice problemele orașului și așteptările cu privire la direcțiile de dezvoltare.


Pentru ca Planul Urbanistic General să răspundă cât mai bine nevoilor de dezvoltare reale ale municipiului, consultările vizează trei categorii de public: Cetățenii, Profesioniștii și Investitorii. Începând de astăzi, aceștia își pot exprima opiniile prin completarea unor chestionare specifice, disponibile online, pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, pe pagina de Facebook Primăria Constanța și pe pagina de Facebook PUG Constanța.

 
Planul Urbanistic General este un instrument esențial pentru activitatea de amenajare și dezvoltare teritorială a Municipiului Constanța. El cuprinde atât o analiză, cât și regulamentul și reglementările locale de urbanism, pornind de la care trebuie să fie gândite și să se desfășoare orice proiecte de dezvoltare. Și, pentru că orașul este într-o continuă evoluție, Planul Urbanistic General trebuie actualizat la fiecare 10 ani (Legea 350 din 2001).

 
Planul Urbanistic General al Municipiului Constanța, aprobat prin H.C.L. nr. 653/24.11.1999, cu valabilitate prelungită prin H.C.L. nr. 77/31.03.2011, H.C.L. nr. 81/26.03.2013, H.C.L. nr. 327/18.12.2015 și HCL nr. 429/31.10.2018, având valabilitatea prelungită până la 31.12.2023, a înregistrat multiple intervenții prin PUZ-uri și PUD-uri și a devenit depășit în raport cu noile realități economice și teritoriale ale orașului, fapt ce a impus necesitatea actualizării lui.

 
Noul Plan Urbanistic General abordează orașul Constanța pe 3 paliere, pentru care se dorește găsirea celor mai potrivite soluții: palierul 1 –  „Constanța, metropolă europeană”, palierul 2 –  „Constanța, destinație turistică europeană”, palierul 3 – „ Constanța, oraș-port și centru de afaceri internațional.

 
Un element de noutate absolută îl constituie faptul că noul Plan Urbanistic General al Municipiului Constanța va fi complet digitalizat, în format geospațial (GIS – Sistem Informațional Geografic) și va permite culegerea, gestionarea și analizarea datelor din hartă, în timp real, atât pentru cetățeni, investitori, profesioniști, cât și pentru personalul din Primărie.

 
Lucrările de actualizare a PUG Constanța cuprind cinci etape:

 
  • Etapa I – Forma sintetizată și diagnoza PUG aflat în vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general și cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Constanța și viabilitatea financiară
  • Etapa II – Forma preliminară a Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța
  • Etapa III – Documentații pentru obținerea avizelor și a acordurilor necesare aprobării Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța
  • Etapa IV – Forma finală a Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța
  • Etapa V – Predarea și integrarea PUG Constanța în Sistemul Informațional Geografic (SIG/GIS)
 
 
La momentul actual se află în desfășurare Etapa I, iar consultarea publică are loc în cadrul  elaborării Studiilor de fundamentare.
 
Cetățenii, Profesioniștii și Investitorii din Constanța sunt așteptați să comunice problemele, nevoile și viziunea asupra orașului, prin completarea chestionarelor online specifice:
 
1. Chestionar Cetățenii: https://survey.alchemer.eu/s3/90404812/Studiu-sociologic-locuitori-Constanta

 
2. Chestionar Profesioniștii (specialiști în arhitectură, în urbanism și amenajarea teritoriului, în domeniul protejării monumentelor istorice, în domeniul rețelelor tehnico-edilitare, în domeniul traficului și transporturilor, precum și alți specialiști): https://survey.alchemer.eu/s3/90405223/Studiu-sociologic-profesionisti-Constanta

 
3. Chestionar Investitorii: https://survey.alchemer.eu/s3/90405149/Studiu-sociologic-investitori-Constanta

 
 
Chestionarele pot fi completate până la data de 6 decembrie 2021, orele 23:59.

Sursă foto: Primăria Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii