Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța își face bază de date care să permită posibilitatea de consultare a documentațiilor urbanistice în vigoare

ro

26 May, 2020 00:00 1508 Marime text
  • Primăria cumpără servicii de date georeferențiate ale documentațiilor de urbanism
  • Prin această achiziție, municipiul Constanța își propune integrarea informațiilor de urbanism în sistemul informatic G.I.S. existent
  • În acest moment sunt cel puțin 3150 de astfel de documente necorelate
 
Municipalitatea organizează achiziție publică pentru de servicii de scanare, procesare, arhivare și implementare de date georeferențiate pentru documentațiilor de urbanism. În acest moment sunt cel puțin 3150 de astfel de documente necorelate.
Obiectul achiziției constituie crearea suportului tehnic pentru realizarea planului de referinţă în format digital, corespunzător documentațiilor de urbanism (P.U.G., P.U.Z., P.U.D.).
Planul de referinţă este produsul digital ce conţine informaţii grafice şi textuale, organizate într-o bază de date spaţială.
La nivelul Primăriei municipiului Constanța există nevoia colectării seturilor de date spațiale și populării sistemului G.I.S. cu aceste date geospațiale pe baza cărora direcția de urbanism să poată identifica cu precizie și rapid documentațiile de urbanism aplicabile pentru o anumită zonă (P.U.G./P.U.Z./P.U.D.), având posibilitatea de consultare în timp real în hartă, în format digital.
Prin această achiziție, Municipiul Constanța își propune integrarea informațiilor de urbanism în sistemul informatic G.I.S. existent.
Obiectivul general este realizarea unei baze de date georeferențiate care să permită posibilitatea de consultare a documentațiilor urbanistice în vigoare, precum și îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul Municipiului Constanța, de reducere a duratei de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizării construcțiilor, avizării documentațiilor de urbanism de tip P.U.G., P.U.Z. și P.U.D. ca urmare a solicitărilor cetățenilor și instituțiilor. Achiziția are ca scop prestarea serviciilor de procesare a planurilor de urbanism din arhiva Primăriei municipiului Constanța, vizate de secretarul consiliului local (hotărâri ale consiliului local și anexe: planuri, regulamente locale de urbanism, memorii, avize solicitate prin certificatul de urbanism, etc.). Baza de date obţinută în urma procesării documentelor va fi preluată într-un sistem G.I.S., care va permite vizualizarea sub formă centralizată și integrată a tuturor documentațiilor de urbanism aprobate prin hotărâri ale Consiliului local al municipiului Constanța. Valoarea estimată a contractului anual este de  135.000 lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 29.05.2020, pe adresa de e-mail nicoleta.popa@primaria-constanta.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii