Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Eveniment internațional cu primari din Georgia și Muntenegru

ro

06 Oct, 2023 13:41 816 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța

 
  • Primăria Constanța a organizat „European/Euro-Atlantic Path: Challenges, Opportunities and Best Practices”,eveniment internațional conceput ca o platformă destinată schimbului de idei și experiențe cu oaspeții externi - delegațiile conduse de primarii din orașele Poti (Georgia) și Bar (Muntenegru).
 
 Potrivit Primăriei Constanța, conferința, care a avut loc ieri în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ, a fost concepută ca o platformă destinată schimbului de idei și experiențe cu oaspeții externi - delegațiile conduse de primarii din orașele Poti (Georgia) și Bar (Muntenegru).

„Cu această ocazie, au fost semnate acordurile de cooperare dintre municipiile Constanța și Poti, respectiv Bar, acorduri aprobate de Consiliul Local al Municipiului Constanța în lunile anterioare”,declară edilii constănțeni.


Evenimentul a fost structurat pe trei secțiuni, astfel: „Împreună către vest”, „Constanța și experiența sa europeană și euro-atlantică”, în timp ce în secțiunea a treia a avut loc semnarea acordurilor de cooperare cu cei doi parteneri externi, mai precizează sursa menționată. 

„Municipiul Constanța, oraș care se găsește deopotrivă în regiunea Balcanilor și în regiunea Mării Negre, două regiuni tulburate ale spațiului european, înțelege importanța apartenenței la Uniunea Europeană și dorește să sprijine în mod substanțial aspirațiile europene ale partenerilor noștri din Georgia și Muntenegru. Vedem această dezvoltare a cooperării cu orașele Bar și Poti un excelent instrument de dialog și cooperare între primăriile orașelor noastre, o oportunitate de schimb de experiență și bune practici în domenii de interes reciproc, precum și o valoare adăugată a eforturilor noastre de a ne consolida identitatea europeană sau aspirațiile de integrare europeană și/sau euro-atlantică. Suntem convinși că parteneriatele pe care le realizăm la nivel local vor completa și consolida eforturile Georgiei și Muntenegrului de a deveni parte a spațiului comunitar, parte a Uniunii Europene” a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.


Evenimentul a beneficiat de prezența Tamar Beruchashvili, Ambasador al Georgiei în România, și a lui Hamdi Hasani, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Muntenegru în România, încheie sursa citată.

Delegații ale Uniunii Municipiilor din Muntenegru și Asociației Administratorilor Publici din România au venit la Constanța special pentru a participa la acest eveniment.

Citește și
Doru Iordache, consilierul primarului Vergil Chițac, deține un apartament și două terenuri (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii