Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Continuă lucrările de modernizare la infrastructura pietonală. Iată în ce zone

ro

17 Nov, 2023 11:02 757 Marime text


Sursa foto: Primăria Constanța





Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin asupra părții pietonale în următoarele zone:

• Pe strada Progresului, în spatele Grădiniței Nr. 19 din cartierul Km 4-5, sunt recondiționate trotuarele și zonele de acces în scările de bloc. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal. De asemenea, a fost amenajat un parc pentru recreere și s-au construit alei pietonale ce au fost pavate cu dale. În perioada următoare se va monta și mobilierul stradal.
• Pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, în cartierul Anadalchioi, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate. Și aici au fost construite casete pentru spații verzi.
• În cartierul Palas, pe strada Mureșului, se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.
• Echipele Confort Urban desfășoară lucrări de recondiționare a trotuarelor și pe strada Ștefan cel Mare, pe tronsonul delimitat de strada Atelierelor și strada Avram Iancu. Trotuarele au fost decopertate total, s-au înlocuit bordurile cu unele noi și a fost stabilizat terenul pentru a se putea fi montate pavele pe strat suport de nisip. De asemenea, au fost construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori.
• Scările de acces spre plaja Modern, din zona străzii Vasile Alecsandri, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura și sunt returnate treptele cu beton.
• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se înlocuiesc bordurile, se montează pavele noi și se amenajează scuaruri cu spații verzi.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor”, punctează Primăria.

 
Citește și
Au fost montate RMN-ul și CT-ul la Spitalul Modular din municipiu (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii