Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Comerțul ambulant neautorizat, amendat de polițiști

ro

08 Aug, 2023 14:21 971 Marime text
  • În  perioada 1 iunie - 31 august 2023, politiştii locali au intensificat acţiunile în vederea asigurării unui comerţ civilizat prin respectarea prevederilor legale.
 
În  perioada 1 iunie - 31 august 2023, politiştii locali au intensificat acţiunile în vederea asigurării unui comerţ civilizat prin respectarea prevederilor legale, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
Cu această ocazie, în atenţia polițistilor locali au fost persoanele care desfăşoară comerţ ambulant fără a respecta prevederile legale, atât pe segmentul stradal, faleze, promenade cât și pe sectoarele de plaje din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia.
 
Fenomenul este agasant și deranjează atât turiștii veniți la malul mării în sezonul estival cât și cetățenii municipiului Constanța.
 
Au fost aplicate 1315 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OG 99/2000, în valoare totală de 169.850 lei, fiind dispuse și măsuri complementare de confiscare a mărfurilor și a bunurilor folosite la săvârșirea faptelor antisociale.
 
Pe de altă parte, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență 19/2006 se impune subliniat că este și responsabilitatea operatorilor de plajă să împiedice accesul comercianților ambulanți și desfășurarea acestor activități ilegale pe sectoarele de plajă. 
 

„Facem apel atât la turiști cât și la constanțeni să acorde o atenție sporită în privința persoanelor neautorizate care comercializează în condiții improprii diverse alimente ori bunuri, astfel încât să nu-si pună în pericol sănătatea.
 
Vă rugăm să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro”, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru pentru zona Tomis I - Tomis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii