Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Autorizație de construire pentru restaurarea monumentului istoric de for public „Jucătoare de tenis”

ro

12 Mar, 2024 09:01 551 Marime text
Primăria Constanța a emis o autorizație de construire, pe 8 martie 2024, ce vizează un monument istoric din municipiu.
 
Prin AC 207 din 8 martie 2024, se dorește reamplasarea și restaurarea monumentului istoric de for public „Jucătoare de tenis”. Documentația este valabilă 24 de luni.
 
Monumentul urmează a fi amplasat în zona Hotelului Tomis din Mamaia. În luna noiembrie 2022, Primăria a mai eliberat alte documente pentru patru dintre grupurile statutare „Joc sportiv”, „În soare”, „Fete șezând”, „Sirena și Delfinul”.
 
Reamintim că în noiembrie 2021, municipalitatea a semnat un contract cu SC Numart Ms Kraft SRL pentru a muta șase statui și a reabilita alte 16 și două basoreliefuri, dar și pentru a pune în valoare trei statui și Harta Arheologică „Dobrogea și marea“ din Parcul Arheologic. Firma câștigătoare a achiziției publice trebuia să restaureze monumentele istorice de for public, precum „Anghel Saligny“, basorelieful „Oameni cu tauri“, „Arcașul“, grupul statuar „Pescarii“, bustul „Mihai Eminescu“, „Farul genovez“, statuia lui Ovidius, busturile lui Ion Bănescu și al lui Vasile Pârvan, „Copilul cu broasca“, „Extaz“, grupul statuar „Faun și nimfă“, „Tinerețe“, „Aruncătorul cu discul“ și două basoreliefuri „Tineri sportivi“, „Timonierul“ și grupul statuar „Carmen Sylva și fata cu harfă“ (de pe faleza Cazinoului) și „Lupoaica“.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Imobiliare Constanța Se lucrează intens la viitorul bloc de 11 etaje, de pe strada Unirii. Va avea piscină, spațiu comercial și centru SPA (Galerie FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii