Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța achiziționează o analiză de risc pentru Policlinica Municipală finanțată prin PNRR

ro

27 May, 2023 11:28 1068 Marime text


În această perioadă, municipalitatea achiziționează serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice pentru analiza de risc.
Potrivit caietului de sarcini, obiectivul general al achiziției îl reprezintă asigurarea unei analize de risc privind coexistența LEA 110 kV DC Constanța Nord – Tomis Nord, linie electrică aeriană aflată în exploatarea operatorului de rețea E-Distribuție Dobrogea, cu obiectivul „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou“. Analiza va determina riscul de expunere la accidente potențiale (explozii, incendii, intoxicație cu fum etc.), respectiv la poluare (sonoră, vizuală) a persoanelor. În baza analizei de risc, va fi obținut avizul de amplasament (favorabil condiționat/necondiționat) de la operatorul de rețea E-Distribuție Dobrogea.

Valoarea estimată a achiziției este de 30.000 de lei fără TVA, adică 35.700 lei cu TVA (7.181 de euro).

Durata contractului este de o lună de la data înscrisă în ordinul de începere iar durata pentru avizarea documentației și recepția serviciului este de două luni.

Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat la începutul acestui an. Obiectivul va fi realizat cu finanțare prin PNRR. Valoarea investiției este de 103.214.244,06 euro, din care finanțarea nerambursabilă, prin intermediul PNRR, este de 98.053.531,86 euro.

Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

Noul spital va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 de metri pătrați. Investiția presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălțime D+P+3E, cu o suprafață construită de 2.991 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 12.202 metri pătrați.

Clădirea va avea  două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi – 40 de paturi, şi spitalizare continuă, inclusiv ATI – 64 de paturi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii