Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cernavoda va delega termoficarea catre Argos SA?

ro

11 Aug, 2010 02:18 2350 Marime text
Aleşii locali din Cernavodă s-au întrunit luni seară într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local şi urmează să se reunească din nou astăzi pentru a se pune de acord asupra delegării gestiunii serviciilor publice.

Potrivit viceprimarului Floriean Hristea, consilierii locali nu au căzut de acord în prima şedinţă din această săptămână, cu privire la externalizarea serviciilor publice. Democrat-liberalul a precizat însă că ar fi benefică o amânare a delegării gestiunii acestor servicii pentru anul viitor, pe motiv că până atunci se va putea face o evaluare completă a patrimoniului şi se va putea stabili un preţ corect pentru externalizarea lor. În plus, prin amânarea acestei reorganizări se va prelungi pentru câteva luni şi contractul de muncă pentru aproximativ 270 de angajaţi de la salubritate, spaţii verzi, termoficare sau poliţie comunitară. „Analizăm acum care variantă este mai bună şi dacă putem, în conformitate şi cu prevederile ordonanţei privind restructurarea, să îi transferăm pe aceşti oameni, cel puţin deocamdată, chiar şi cu un salariu diminuat, către societatea aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă", ne-a declarat viceprimarul Floriean Hristea. De precizat că am încercat, fără succes, să obţinem şi punctul de vedere al primarului Mariana Mircea, pe care am contactat-o în repetate rânduri. Un consilier local ne-a declarat, sub anonimat, că primarul oraşului ar urma să delege serviciul de termoficare către SC Argos SA Cernavodă, pe care o consideră favorită în cazul organizării unei licitaţii publice. Pentru că pe primăriţă nu am reuşit să o contactăm, am luat legătura cu directorul SC Argos SA, Dorin Lazia. Directorul societăţii ne-a declarat că în cazul în care se va organiza o licitaţie publică în acest sens, ia în considerare posibilitatea de a participa. „Din informaţiile pe care le am nu se ştie dacă primăria va externaliza acest serviciu, pentru că unii vor externalizare, alţii vor să treacă serviciile către un SRL. Dacă se va scoate la licitaţie acest serviciu, probabil că ne vom gândi să participăm. De altfel, avem şi capabilitatea să participăm la o astfel de licitaţie, în cazul în care se va lua decizia externalizării", a precizat Dorin Lazia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Muncitor la Argos 18 Aug, 2010 17:00 MUNCITORII S-AU SATURAT DE MINCIUNILE PATRONILOR CARE TOATA ZIUA LE ZIC CA LE DAU SALARIILE RESTANTE.AM AJUNS LA CONCLUZIA CA LAZIA LUCIAN,GIRLEANU OCTAVIAN NU SUNT SANATOSI SI TREBUIE DUSI LA CASA DE NEBUNI..