Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ședință de tragere pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

ro

30 Sep, 2022 12:17 817 Marime text

Prima ședință de tragere! 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale încheie săptămâna cu multă adrenalină! Viitorii maiștri militari de marină au avut parte joi, 29 septembrie, de prima ședință de tragere reală cu armamentul individual de infanterie.

Majoritatea aștepta cu maxim interes acest moment de referință în cariera oricărui militar. Sub îndrumarea instructorilor militari, elevii au exersat mai bine de două săptămâni instrucția tragerii pentru ca, în momentul zero, atunci când se aflau pe aliniament, cu arma încărcată și cu ținta în cătare, totul să decurgă cât mai aproape de perfecțiune., informează reprezentanții Şcoalii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale

Prima tragere cu armamentul individual este, pentru mulți, un prag psihologic. Odată cu primul glonț eliberat pe țeava pistolului mitralieră crește și barometrul siguranței de sine. Acolo, în locașul de pe aliniament, învăluit de unduirea zefirului, sub cerul senin eliberat de norii aducători de ploaie, un fior rece cuprinde trupul și îl face să zvâcnească sub greutatea plăcilor de kevlar. Simțurile se ascut. Mirosul de iarbă proaspăt cosită se împletește în nări cu cel de praf de pușcă; în creier ia naștere o nouă senzație, o experiență inedită, o amintire pe care memoria o va repeta, zilele următoare, în loop. Auzul devine instinctiv mai ascuțit pentru a prelua instantaneu comenzile date de conducătorul tragerii.

Potrivit sursei citate, patul armei este bine fixat în umăr, pupila se dilată pentru a repera perfect obiectivul de pe țintă, arătătorul coboară pe trăgaci. „Serie gata de tragere!”... „Foc cu foc! Executați!”. Pulsul crește odată cu zgomotul puternic al armelor în funcțiune de pe aliniament. Reculul armei și fumul emanat de proiectile devin catalizatori ai realității. Urmează apoi o calmitate satisfăcătoare, iar zefirul revine la volumul inițial. „Raportez: am terminat tragerea!”


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  


Foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale- M.m. IV Cosmin Chițu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii