Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reacție a lui Mihai Dodu după demiterea din Guvern „Graba trădează nişte sentimente / 1.500 de certificate de revoluţionari urmau să fie anulate”

ro

28 Dec, 2023 15:17 775 Marime text





 
  • Mihai Iulian Dodu, demis de premierul Marcel Ciolacu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, afirmă că decizia este una politică, iar ”graba” cu care a fost luată ”trădează nişte sentimente”, potrivit Știripesurse.ro.
 
El arată că „măcar 1.500 de certificate de revoluţionari urmau să fie anulate” în perioada următoare, prin repunerea în discuţie a situaţiei oraşelor cu rol determinant la Revoluţia din 1989.

„Nu am niciun argument, este doar o decizie politică. Postul este politic. Desigur că se poate lega foarte clar de cazul premierului Ciolacu. Din momentul în care, conform legii, cazul premierului trebuia să intre în comisie (de analiză a dosarului de revoluţionar – n.r.), a început cumva numărătoarea inversă în ceea ce priveşte rămânerea mea în funcţie”, a declarat Mihai Dodu.

Întrebat dacă prin numirea unui nou şef al Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, s-ar putea opri dosarul de la Tribunalul Buzău, prin care premierul Marcel Ciolacu contestă decizia de retragere a certificatului, Dodu a afirmat că se aşteaptă la „şicane” ale Serviciului Juridic al SSR, „să nu semneze delegaţiile de plecare la Buzău pentru juristul instituţiei”.
 

„Şicane din interior, astfel încât să nu ştie presa, dar de fapt să câştige în instanţă Marcel Ciolacu. Şi să se spele situaţia”, a susţinut el.

 
Citește și
Secretarul de stat, Mihai Dodu a fost schimbat la recomandarea Corpului de Control al premierului. 42 din cele 60 de asociații de revoluționari au acuzat nereguli
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii