Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile Tulcea. Acțiuni ale polițiștilor rutieri

ro

24 May, 2021 16:52 487 Marime text

                                                                           
  • Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi, precizează IPJ Tulcea.
Și în această săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea, vor acționa în vederea asigurării unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.

În acest sens, atât polițiștii rutieri, cât și polițiștii structurilor de ordine publică care au calitatea de polițiști rutieri, vor executa activități specifice, în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi:
  • Acordați o atenție deosebită stării tehnice a autovehiculului și nu porniți la drum dacă sesizati probleme la sistemele de direcție și de frânare, la instalația de semnalizare!
  • Adaptați permanent viteza la condițiile de drum!
  • Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în siguranta atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile!
  • Totodată, recomandăm pietonilor să se deplaseze numai pe trotuar sau pe acostament, să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare!
  • Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere.
Dorim tuturor participanților la trafic drum bun, lipsit de evenimente rutiere!, transmite IPJ Tulcea.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii