Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinții a trei țări, în drum spre Kiev cu trenul. Despre cine este vorba

ro

16 Jun, 2022 09:44 1281 Marime text
foto: unsplash.com/ Guillaume Périgois
  • La Kiev, ei ar urma să transmită sprijinul Europei faţă de Ucraina împotriva Rusiei, după un ajutor de un miliard de dolari anunţat de SUA.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi s-au urcat împreună la bordul unui tren special cu destinaţia Kiev, relatează media italiene şi germane, informează Agerpres.

Cei trei lideri s-au urcat la bordul acestui tren special în Polonia şi sunt aşteptaţi joi dimineaţă la Kiev, capitala Ucrainei.

Macron, Scholz şi Draghi s-au reunit 'în timpul nopţii' la Rzeszow, oraş din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport internaţional, după care şi-au continuat drumul spre Kiev.

La Kiev, ei ar urma să transmită sprijinul Europei faţă de Ucraina împotriva Rusiei, după un ajutor de un miliard de dolari anunţat de SUA.

Organizarea vizitei celor trei lideri europeni a durat mai multe săptămâni, ei încercând să contracareze criticile din Ucraina în legătură cu răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia la 24 februarie.

Kievul a criticat Franţa, Germania şi, într-o măsură mai mică, Italia pentru o presupusă lentoare în acordarea de sprijin, acuzându-le de întârzieri în livrarea de arme şi că pun propria prosperitate înaintea libertăţii şi securităţii Ucrainei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii