Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PNL, deputatul Bogdan Huțucă - „Companiile românești nu pot fi ajutate cu politici intervenționiste"!

ro

27 Mar, 2023 16:31 1538 Marime text
Companiile românești nu pot fi ajutate cu politici intervenționiste, a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța printr-o postare pe pagina sa de Facebook  

Acesta a menționat că, pe termen lung, acest lucru nu ajută nici firmele românești și nici angajații români.

„Politicienii care vorbesc despre o mai mare intervenție a statului în economie urmăresc un singur lucru. Voturile. Voturile facile. 
Guvernele de stânga din întreaga lume au făcut acest lucru, însă în final singurul efect a fost acela că guvernanții au decis ca unele companii să fie câștigătoare și altele pierzătoare. Au câștigat cele care au primit subvenții  / ajutoare de la stat și au pierdut toate celelalte firme împreună cu angajații lor. Or, nu statul trebuie să decidă ce companie trebuie să se dezvolate și care nu, ci consumatorii. Adică noi toți, atunci când ne exprimăm preferința. Atunci când cumpărăm marca X în loc de marca Y, pentru că marca X ni se pare că oferă un raport mai bun între calitate și preț. 
Soluția pentru o dezvoltare reală este crearea unui mediu de afaceri mai competitiv pentru absolut toate firmele românești. Putem face asta prin scăderea taxelor pentru companii, prin scăderea taxelor și impozitelor pentru angajați. 
În România avem companii foarte mari care nu s-au dezvoltat cu sprijin de la stat, ci au crescut natural, pas cu pas. Au oferit servicii bune, iar românii au ajuns să le prefere chiar în detrimentul unor branduri internaționale celebre. 
Capitalul românesc poate fi protejat și încurajat doar prin politici liberale clasice. Adică prin taxe și impozite mici și predictibilitate fiscală. 
Nu există altă cale." - a precizat Bogdan Huțucă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii