Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere cu autorităţile locale din Kyoto. „Raporturile dintre țările noastre au fost ridicate la cel mai înalt nivel“ (VIDEO)

ro

08 Mar, 2023 12:03 958 Marime text
Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 8 martie 2023, o alocuțiune în cadrul întrevederii cu autoritățile locale din Kyoto, Japonia.

Vă prezentăm în continuare alocuțiunea Președintelui României:

Domnule guvernator Nishiwaki,

Domnule viceprimar Sakakoshi,

Domnule vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Yamaguchi,

Domnule ambasador Himeno,

Distinse gazde,


Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă cu care ați întâmpinat delegația României! Mă aflu pentru prima dată la Kyoto și vă mărturisesc că sunt deosebit de impresionat de frumusețea acestui loc unic în lume, pe bună dreptate renumit pentru istoria milenară atât de bine păstrată.

În egală măsură, am fost extrem de impresionat de locuitorii orașului. Entuziasmul și căldura din inimile lor, precum și măiestria cu care păstrează viu patrimoniul local îmi vor rămâne pentru totdeauna adânc întipărite în suflet.

Vizita la Kyoto completează în cel mai fericit mod succesul vizitei pe care am întreprins-o ieri la Tokyo.

Am avut onoarea de a fi primit împreună cu soția mea, Carmen, în audiență de Majestatea Sa Împăratul Naruhito și de Majestatea Sa Împărăteasa Michiko.

Convorbirea a reliefat cât de profunde sunt legăturile dintre națiunile română și japoneză, construite de-a lungul istoriei noastre comune de peste o sută de ani. Aceste legături reprezintă totodată fundamentul pentru intensificarea cooperării dintre țările noastre în viitor.

Împreună cu Prim-ministrul Kishida am făcut un pas istoric către o nouă etapă a relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Am semnat Parteneriatul Strategic bilateral. Raporturile dintre țările noastre au fost astfel ridicate la cel mai înalt nivel.

Este un moment care constituie o rampă de accelerare a dezvoltării cooperării româno-nipone, prin extinderea portofoliului de acțiuni și proiecte comune în toate domeniile de interes comun.

Am exprimat angajamentul României pentru materializarea acestora, în beneficiul popoarelor noastre și în logica orientării spre viitor.

România și Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând. În actualul context global, marcat de război și de tensiuni regionale, este important să ne bazăm unii pe ceilalți pentru a apăra valorile fundamentale care ne definesc – dorința de pace și securitate, libertatea, democrația și drepturile omului, ordinea internațională bazată pe reguli.

Pe acest fundal, doresc să îmi exprim deplina încredere în dezvoltarea continuă a legăturilor dintre țările și cetățenii noștri, dintre orașele noastre. Sper ca în curând Kyoto să se poată înfrăți cu o localitate din România, pentru a oferi ocazia punerii în practică a potențialului uman și economic încă nedescoperit dintre comunitățile noastre.

Vă mulțumesc!

Președinte

Klaus Iohannis
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii