Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis „Din toate informațiile pe care le am, pot să spun că România este o țară sigură“

ro

22 May, 2024 14:26 453 Marime text
Foto: Administrația PrezidențialăPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 22 mai 2024, declarații de presă la finalul vizitei în Parcul Național Piatra Craiului, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale.

În cadrul conferinței a fost întrebat dacă există vreo amenințare directă la adresa securității României și dacă din informările pe care le primește de la serviciile de informații a primit date privind posibile atentate, pe modelul cum s-a întâmplat în Germania, Polonia, Suedia. 

„Nu există nicio amenințare directă, dar, sigur, militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situațiile posibile. Din toate informațiile pe care le am, pot să vă spun că România este o țară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanții de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm. Și, în acest sens, trebuie să conștientizăm valoarea apartenenței noastre la NATO, la Uniunea Europeană, și așa mai departe. Este foarte, foarte important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine. Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-ați menționat“ - a precizat președintele Klaus Iohannis. 

CITEȘTE ȘI: 

Legea pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni, promulgată astăzi de președintele Iohannis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii