Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen

ro

08 Nov, 2023 13:40 767 Marime text
Foto: Administrația PrezidențialăCea mai bună variantă, de departe, este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi încercările de a-i convinge pe cei care încă sunt reticenţi, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.ro

"Negocierile pentru aderarea României la Schengen continuă şi nu continuă, ca să zic aşa la un nivel mic. Toţi suntem foarte implicaţi, toţi căutăm să convingem, în special, sigur, partea austriacă care este foarte reticentă în continuare în această speţă. Se continuă pe toate planurile şi evident că se discută, mai degrabă informal, decât formal, diferite variante de cum se poate continua. Nu este foarte complicat de văzut că există puţine variante: ori intrăm România şi Bulgaria, ori nu intră niciuna, ori intră unul şi celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice. Şi vreau să subliniez din capul locului că de departe, repet, de departe cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a-i convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune", a declarat şeful statului, într-o conferinţă de presă alături de premierul belgian Alexander de Croo.


Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, miercuri, o vizită oficială în Belgia. 

Agerpres.ro

Citește și: 

Klaus IohannisPrezenţa militarilor belgieni reprezintă un semnal puternic în contextul înrăutăţirii situaţiei de securitate din vecinătatea noastră(VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii