Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier „Germania este de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen“ (VIDEO)

ro

24 May, 2023 14:44 909 Marime text
Foto: Facebook/Administrația Prezidențială a RomânieiGermania este "de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen", a declarat, miercuri, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis, conform Agerpres.ro

Frank-Walter Steinmeier se află în vizită de stat în România, pe care a descris-o drept "o vizită la prieteni".

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers.

De asemenea, s-a referit la actuala situaţie de securitate, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

"Unitatea noastră este un atu în aceste vremuri ale provocărilor, aşa cum nu a fost niciodată în ultimele decenii. Vom face faţă împreună acestor provocări", a afirmat preşedintele german, potrivit traducerii oficiale.


Acesta a lăudat modul în care România a primit cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului şi gestionarea tranzitului de cereale din Ucraina.

El a evocat şi lupta cetăţenilor români împotriva comunismului. "România este o ţară cu o mare cultură, cu o istorie bogată", a punctat Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele german a vorbit de argumentele folosite de reprezentanţii statului său pentru a-i convinge "pe cei care ezită" legat de acordarea statutului de membru al Spaţiului Schengen pentru România.

"Nu e nimic care să contravină eforturilor făcute de România. Cancelarul federal, ministrul de Externe, ministrul de Interne vor aduce aceste argumente faţă de Austria şi Olanda", a adăugat el. 

">Agerpres.ro 

UPDATE: 

„În ceea ce privește problema Schengen, sprijinul acordat României a fost foarte mare, în afara unei singure țări, toate celelalte au fost pentru și, trebuie să spun, unele au fost pentru chiar cu mare entuziasm, printre acestea se numără Germania și am mulțumit domnului Președinte Steinmeier pentru acest lucru. Și sunt convins, nu doar sper, ci sunt convins de faptul că sprijinul din partea Germaniei va continua. Ceea ce așteptăm noi ca să se întâmple, domnul Președinte a spus deja, sunt discuțiile politice care vor continua, se va încerca să-i convingem pe toți cei care nu sunt încă convinși că Spațiul Schengen va deveni mai puternic și mai bun prin aderarea României, nu mai slab. Pe de altă parte, am înțeles că o temă îi preocupă pe foarte mulți europeni, și anume migrația ilegală, și, împreună cu Germania și cu Comisia Europeană și cu alți parteneri, încercăm să găsim soluții. În cadrul tête-à-tête-ului nostru de astăzi am discutat mai mult timp despre migrație și există evoluții pozitive, printre care se numără și cadrul juridic care a avansat destul de bine la Bruxelles în ultima vreme, printre care se numără și proiecte punctuale care ne arată ce soluții pot fi găsite. Există un proiect-pilot la granița română-sârbă, pe care l-am realizat împreună cu Comisia Europeană, care se derulează deja cu bune rezultate. A existat un summit special pe tema migrației. Cred că lucrurile se mișcă și cred că există rezultate pozitive, trebuie doar să  fie recunoscute și apoi se va putea merge mai departe“ - a precizat președintele Iohannis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii