Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România Turismul românesc a pierdut peste 60.000 de oameni din cauza pandemiei

ro

26 Feb, 2022 15:24 1033 Marime text
Turismul românesc a pierdut peste 60.000 de oameni în ultimii doi ani din cauza pandemiei, oameni care au migrat spre alte sectoare, ceea ce reprezintă o gaură mare pentru industrie.

De asemenea, din cauza nivelului scăzut al salariilor nu reuşim să atragem alţii în acest sector, a declarat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi membru în Consiliul Director al Alianţei pentru Turism (APT), într-un interviu pentru AGERPRES.

Acesta a precizat că sectorul are nevoie de un sprijin fiscal, pentru o anumită perioadă de timp, în vederea atragerii forţei de muncă în turism, de tipul celor implementate în industria construcţiilor sau în IT.

Preşedintele FIHR a mai vorbit în interviu despre reinventarea turismului românesc, planul organizaţiilor din sector pentru recâştigarea încrederii consumatorilor, dar şi despre importanţa ridicării restricţiilor în perioada următoare pentru redresarea sectorului.

Nu în ultimul rând, Călin Ile a avertizat asupra crizei energetice care afectează serios sectorul şi susţine că o creştere a preţurilor turistice este inevitabilă, dar aceasta va trebui să se vadă şi printr-o creştere a calităţii serviciilor.

Articolul integral poate fi citit pe AGERPRES.

Sursa foto: Facebook/Călin Ile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii