Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Autorității Naționale Palestiniene, decorat cu Ordinul Naţional ''Steaua României''

ro

19 Jul, 2022 14:56 1092 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: Administrația Prezidențială  Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a Excelenței Sale domnul Mahmoud Abbas, Președintele Autorității Naționale Palestiniene.



Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepțională avută la promovarea dialogului şi dezvoltării regionale, pentru sprijinirea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre țara noastră şi Palestina, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan Excelenței Sale domnului Mahmoud Abbas, Președintele Autorității Naționale Palestiniene., informează Administrația Prezidențială. 


"Noi confirmăm necesitatea încetării acţiunilor unilaterale ale Israelului care subminează soluţia celor două state, precum şi orientarea către aplicarea acordurilor semnate în vederea tranzitării către viziunea politică ce are la bază soluţia celor două state în principiul graniţelor din 1967 şi conform deciziilor legitime internaţionale şi către încetarea ocupaţiei israeliene pe teritoriul statului Palestina cu capitala la Ierusalimul de est pentru ca statele din zonă să trăiască în securitate, pace şi relaţii de bună vecinătate.

De asemenea, confirmăm aici că situaţia actuală nu mai poate continua. De aceea, noi continuăm să iniţiem contacte pentru a strânge sprijin internaţional în vederea creării unor iniţiative care să prevină agravarea situaţiei înainte de a fi prea târziu, căci prăbuşirea soluţiei celor două state care se sprijină pe legitimări internaţionale ne va pune în faţa unor opţiuni dificile şi complicate. În ciuda acestui lucru, noi suntem pregătiţi să ne implicăm în orice eforturi de pace şi iniţiative care au la bază legitimitatea internaţională, lucru care va duce la înrădăcinarea păcii, securităţii şi stabilităţii pentru toată lumea în zonă, la încetarea ocupaţiei israeliene şi formarea statului palestinian cu capitala la Ierusalimul de est", a spus Mahmoud Abbas, la Palatul Cotroceni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii