Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Asociației militarilor veterani, precizări despre militarul din Constanța, deposedat de armă (VIDEO)

ro

22 Mar, 2022 11:44 3751 Marime text
Cristian Crăciun Sâmbătă seara, 19 martie, un militar din unității militare Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, județul Constanța, a fost desposedat de armă. Agresorul, încă neidentificat, a părăsit locul incidentului cu arma din dotare a militarului, o mitralieră. 

În acest context, Cristian Crăciun, președintele Asociației militarilor veterani precizează că, dacă militarul în cauză a intrat cu telefonul mobil, este clar că a fost o încălcare de consemn.


 
 Care este postura unui militar în gardă
 

Sunt două tipuri de consemne: consemnul general și consemnul particular. În cazul de față, au fost încălcate ambele cosnemne.
 
Consemnul general spune că santinela nu are voie să intre cu altceva decât cu echipamentul cu care trebuie să fie dotat: armă, încărcătoare, muniție sau fără, baionetă și alte elemente specifice de comunicații,cele date de unitate militară, nu altele.
 
Dacă a intrat cu telefonul mobil, este clar că a fost o încălcare de consemn.
 


 Totodată, potrivit președintelui Asociației, încălcarea consemnului duce și la niște sancțiuni care cu siguranță vor fi aplicate.
 

Încălcarea consemnului duce și la niște sancțiuni care cu siguranță vor fi aplicate. Pentru această abatere ce a dus la încălcarea consemnului va fi sancționat și va suporta rigorile legii.
 


Consemnul particular reglemetează activitatea militarului din postul respectiv de pază: perimetru, limite de patrulare. Santinela va ține cont și de indicațiile planului de pază care îi sunt aduse la cunoștință de către superiori. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii