Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar. A fost acuzat că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

ro

18 Sep, 2022 08:15 2094 Marime text
Preotul Visarion Alexa, foto: Doxologia.ro.
Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind apoi eliberat sub control judiciar, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală.

La scurt timp, Arhiepiscopia Bucureştilor a anunțat că va deschide, la rândul său, o anchetă, dar și că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.


Citește continuarea articolului pe libertatea.ro. 



Anunțul Poliției 

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar bănuitul a fost dus la audieri. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore.

Oficial de la Poliția Capitalei 

În cursul acestei dimineți, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

Din datele și probele administrate în cauză de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online,  care creau aparență că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intemediul acestora, ar fi oferit spre vânzare produse de profil.

Din cercetări, s-a stabilit că după încasarea sumelor de bani prin diferite platforme, persoana în cauză nu ar mai fi trimis produsele achizitionate de către persoanele vătămate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

În cursul acestei dimineți, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, bărbatul bănuit fiind depistat și condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie



 UPDATE

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața magistraților cu propunere legală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii