Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă „Este tragic ce s-a întâmplat în Serbia. În şcolile din ţara noastră se vor lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente“ 9VIDEO0

ro

05 May, 2023 17:01 1116 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul Nicolae Ciucă a transmis omologului său sârb condoleanţe pentru tragedia petrecută într-o şcoală din Belgrad şi a precizat că pentru prevenirea violenţei în şcolile din România sunt create grupuri de lucru formate din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării care lucrează la elaborarea unui set de măsuri care trebuie luate în sistemul de educaţie, conform Agerpres.ro.

Şeful Executivului fost întrebat ce măsuri se vor lua în şcolile din ţara noastră pentru a preveni incidente de natura tragediei care s-a petrecut la Belgrad, în Serbia.
 

"Este tragic ce s-a întâmplat. Exprim încă o dată regretul şi transmit condoleanţe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă, încât o măsură anunţată acum în faţa microfoanelor nu rezolvă problema. Ştiţi foarte bine că există o adevărată dezbatere pe acest subiect. Au fost dezbateri legate de ceea ce s-a întâmplat, sigur, nu la nivelul acela, Doamne fereşte, nici nu ne dorim vreodată să avem astfel de incidente în şcoli, dar sunt totuşi anumite fapte care s-au petrecut şi în şcolile din România. Şi la nivelul Ministerului Educaţiei, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care analizează şi identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educaţie din ţara noastră", a declarat Nicolae Ciucă, la o conferinţă de presă.


În context, premierul a subliniat importanţa unei legături între ceea ce înseamnă educaţia în familie, în şcoală, în societate, alături de măsurile de prevenţie care trebuie luate instituţional.

"Este clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri poate să rezolve aceste probleme. Este vorba de o legătură între ceea ce înseamnă educaţia în familie, în şcoală, în societate, măsurile de prevenţie care trebuie luate instituţional. Şi, desigur, sunt aceste aspecte de prevenire, din ce am înţeles eu, din primele date de la aceste grupuri de lucru, care sunt cele mai importante şi care stau pe masa celor trei instituţii ", a declarat Ciucă.



Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii