Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu Prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituțională statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei

ro

07 Oct, 2023 15:39 929 Marime text
  • Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii".

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii", potrivit Agerpres.

El răspuns astfel fiind întrebat sâmbătă, 7 octombrie 2023, de jurnalişti, la sediul PSD, dacă este îngrijorat la fel de mult ca şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre care în presă s-a relatat că a afirmat într-o discuţie în cadrul coaliţiei că nu doarme noaptea din cauza problemelor legate de deficitul bugetar curent al României.
 

„Sunt foarte multe de acoperit din funcţia de prim-ministru. Ministrul de Finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. E adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam, în primul şi în primul rând, din reorganizare şi din combaterea evaziunii, în jur de 1 miliard de lei. Vom încerca să recuperăm", a declarat Marcel Ciolacu.


Premierul a declarat, sâmbătă, şi că statul nu are probleme de „incapacitate de plată", respectiv referitor la plata pensiilor şi a salariilor, subliniind că la Ministerul Finanţelor este „un buffer" de aproape 12 miliarde de lei.
 

„Avem un buffer de aproape 12 miliarde la Finanţe. Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă, de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina. De la, repet, de la amenda de 0,5 % am pornit. Acel moment este depăşit. România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB", a spus premierul Marcel Ciolacu. 



Citește și:
Premierul României, Marcel Ciolacu: Nu sunt probleme legate de plata pensiilor și salariilor; avem un buffer de aproape 12 miliarde de lei la Finanțe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii