Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu Autorităţile române caută soluţii pentru aducerea cât mai rapid în ţară a aproximativ 790 de români, aflaţi ca pelerini în Israel

ro

07 Oct, 2023 14:17 689 Marime text
Foto: GuvernAutorităţile române caută soluţii pentru aducerea cât mai rapid în ţară a aproximativ 790 de români, aflaţi ca pelerini în Israel, ţară unde s-a dat o avertizare de stare de război urmare a atacurilor declanşate de mişcarea Hamas, a declarat premierul Marcel Ciolacu, conform agerpres.ro

El a fost întrebat, sâmbătă, la sediul PSD, dacă în Israel, în "zonele controlate de Hamas" există români care au cerut ajutor pentru a fi repatriaţi.

"Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare", a declarat premierul Marcel Ciolacu.


Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

Înainte de aceasta, liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea unei operaţiuni - "Potopul Al-Aqsa" - împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.
 
agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii