Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:42 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ludovic Orban stabileşte astăzi cu miniştrii, prefecţii şi şefii DSP-urilor măsurile cu privire la Legea carantinării

ro

21 Jul, 2020 08:14 617 Marime text
  • Legea privind carantina intră, marţi, în vigoare, după ce sâmbătă a fost promulgată de preşedintele Klaus Ioannis şi a fost publicată în Monitorul Oficial.
  • Legea permite carantinarea şi izolare persoanelor bolnave, dar şi alte măsuri necesare pentru a limita răspândirea virusului.

Legea privind carantina intră în vigoare, marţi, la trei zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial. Pentru adopta actele administrative şi normative necesare pentru punerea în aplicarte a măsurilor cuprinse în lege, premierul Ludovic Orban are întâlniri cu miniştrii de resort, dar şi cu toţi prefecţii şi toţi directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. De asemenea, este programată o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, urmând a fi completată HG privind starea de alertă. Autorităţile iau în calcul şi modificarea modului de raportare a cifrelor, potrivit România TV.
 
Premierul Ludovic Orban a anunţat că sunt necesare acte normative şi acte administrative pentru ca legea să fie pusă în practică, toate aceste aspecte fiind stabilite în cursul zilei de marţi.

De la ora 08.00, se reuneşte Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul Ludovic Orban. Specialiştii vor decide completarea HG privind starea de alertă cu măsurile care acum sunt permise potrivit noii legii.

De asemenea, autorităţile iau în calcul modificarea modului în care sunt raportate datele referitoare la pandemie, astfel încât să se precizeze numărul de cazuri noi, de teste noi, de retestări, inclusiv pe judeţe.

De la ora 09.00, este programată şedinţa de Guvern, pentru adoptarea Horărârii de completare a stării de alertă.

De la ora 11.00, Ludovic Orban participă, la Ministerul Sănătăţii, la videoconferinţa cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii