Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră. România sprijină autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație (galerie foto)

ro

06 Aug, 2021 14:48 1335 Marime text
  • România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.
Astăzi, 6 august 2021, platoul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a fost punctul de plecare al convoiului reprezentat de cei peste 100 de pompieri salvatori, dotați cu tehnică și echipamente de intervenție, care îi vor sprijini pe omologii lor eleni în lupta cu incendiile de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc.

Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Totodată, important de menționat este faptul că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.

Modulul de intervenție este reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe, precum AG, AB, HD, BH, SJ, DB, DJ, TR, CL, BZ, BV, PH dar și din partea ISU B-IF, USISU, IGSU.

Astfel, ajutorul din partea României va fi format din 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 autocamion, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

La activitatea de astăzi a participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, care a transmis salvatorilor cuvinte de încurajare, mulțumiri pentru promptitudinea avută în scopul sprijinirii colegilor lor eleni și, nu în ultimul rând, mult succes în misiune.

De asemenea, mulțumiri și cuvinte de încurajare au fost transmise inclusiv de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, dar și de către Premierul României, domnul Florin Cîțu. 

Misiunea salvatorilor va fi una dificilă, care implică riscuri, și va dura, în principiu, 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă autoritățile elene vor solicita acest lucru.

Sursă foto: Facebook.com / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii